Singur în noapte

Mergi singur pe stradă. Afară plouă de mult, hainele îți sunt îmbibate în apă, răcindu-ți tot corpul. Dar nu simți nimic. Nu mai poți să simți nimic. Nu mai vrei să simți nimic. Dar știi că este doar un moment de amorțire, o fază trecătoare. Știi că te vei izbi curând de simțuri ca de un zid al durerii și toate cărămizile pe care le vei dărâma în căderea ta, te vor răni.

Nici măcar nu știi dacă ești pregătit pentru asta, poate nici la ce să te aștepți nu știi. Oricum nu te așteptai ca ea să plece. Sau poate trebuia să vezi, dar erai prea ocupat cu  tine însuți. Prea egoist, prea orb. Sau poate sătul. Îți vin în minte cuvintele ei, tonul ei disperat, același ton pe care îl avea în ultima perioadă, dar pe care nu l-ai observat niciodată. În toate cuvintele ei pluteau indiferența ta și singurătatea ei. Ea emana cu tot corpul ei toate încercările de a-ți spune, de a vorbi cu tine. Dar tu nu erai niciodată acolo. Nu pentru ea.

Acum e prea târziu oricum. Nici nu știi dacă mai ai pentru ce lupta, dacă mai are rost. Nu au fost ultimatumuri, nici compromisuri, nici măcar lacrimi. Acum se amesteca amar cu ploaia. Parcă și pe ea o auzi plângând undeva într-un colț de pat. Așa cum parcă o auzeai și noaptea. Dar când simțea ca te miști, se oprea. Acum te întrebi de ce. De ce se oprea, dacă puteai să știi de atunci?! Poate că ea spera să îți dai seama singur sau măcar să întrebi. Nu voia să fie o povară sau un regret pentru nimeni, dar mai ales pentru tine.

Nici ea nu știe, însă, de câte ori stăteai și tu treaz noaptea, să o privești cum doarme liniștită. Era atât de frumoasă când dormea. Iubeai tot la ea, pleoapele, genele cum se împleteau una în alta, buzele ce le mișca atât de ușor încât voiai să i le muști, respirația caldă. Iubeai până și lucrurile care nu îți plăceau prea mult la ea. Iubeai. Acum, însă, toate sunt numai defecte, la fel cum le vede și ea la tine. Doar că ea a văzut asta mai devreme.

Te oprești. Te oprești și lași ploaia să se oprească și ea. Te-a simțit, iar tu începi să te dezmorțești, încetul cu încetul. Pielea ta începe să simtă. Tu începi să simți. Încep regretele... Cărămizile...

Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste