Femeia, văzută prin ochii unei femei

Dacă ultimul articol era despre bărbați, dar dedicat ambelor sexe, am hotărât ca cel de astăzi să fie despre femei, dedicat tot ambelor sexe. Probabil că modul meu de gândire și de a vedea lucrurile nu corespund ideilor tuturor. Asta nu înseamnă ca este greșit sau nu.

1. Cele mai multe femei au probleme când vine vorba de încrederea în sine.
Încrederea nu apare așa, de nicăieri. Încrederea se formează în timp. Nu îi poți spune unei femei să aibă încredere în ea și să te aștepți să o aibă. Dacă o femeie nu are încredere în ea, în fizicul ei, în intelectul ei, în modul ei de a fi și de a se comporta, înseamnă că toate astea s-au format de-a lungul timpului, sedimente din vorbe aruncate ca să rănească,din cicatrici, din comparații, din preferințe și diferențe, din interpretări și așa zise modele. Când modelul trebuie să fii tu. Așadar, este nevoie de timp, răbdare și voință.
Când simți că totul se destramă în  jurul tău, zâmbește. Zâmbește pentru că poate fi și mai rău. Zâmbește pentru ca ai puterea de a trece peste. Văicărelile nu sunt o soluție. Nici tubul de pastile sau lama din baie. Soluția se află în tine, în modul în care te privești în oglindă, în părerea pe care o ai despre tine. Oferă-ți timp pentru tine, pentru corpul, dar mai ales pentru sufletul tău, pentru pasiunile tale. Fii independentă. Făcând ce îți place, ce te face să te simți bine, vei simți că ești mai dezinvoltă și ai mai multă încredere în tine, în forțele proprii. 

2. Nicio haină din lume nu îți va oferi clasa pe care nu o ai. 
Nimic mai adevărat. Poți avea toți banii din lume, posibilitatea de a-ți cumpăra magazine de haine pe care să le etalezi peste tot, dar dacă nu ai eleganța necesară, e în van totul. O femeie va cuceri lumea din jurul ei prin caracterul ei, nu prin hainele pe care le poartă. Da, haina face pe om, modul în care o porți, eleganța, finețea etalată, chiar și printr-o rochie simplă. De ce?! Pentru că totul vine din interior. Nu ești un ambalaj, nu uita!

3. Fii o doamnă în salon și o târfă în dormitor.
Dar doar pentru el. Pentru acel bărbat care nu îți încălzește doar patul, ci și inima, care te ține în brațe după ce ați făcut dragoste, care îți oferă un sprijin atunci când e greu, care îți este umărul pe care plângi, care te ține de mână și e mândru că te are. Acel bărbat merită să fii și să dai totul pentru el.

4. Un bărbat care a avut mai multe femei este considerat un cuceritor, în timp ce o femeie care a avut mai multi bărbați este considerată o curvă.
Mie încă nu imi vine să cred că, în secolul XXI, gândirea asta încă este una de temelie în ceea ce privește viața intimă a oamenilor. Asta apropo de diferențe. Ceea ce mă șochează și mai tare e că multe femei au aceeași părere despre semenele lor. E trist. Pentru că e ușor să judeci o persoană fără să cunoști nimic despre ea. E ca și cum ai judeca-o după etnie, rasă sau stare materială. E la fel de grav. De ce contează atât de tare câți i-au trecut prin pat?! Se schimbă ceva în caracterul ei, în personalitatea ei, în capacitatea ei de a iubi, în respectul ei?! Nu. Cunosc bărbați care nici măcar nu își doresc virgine, pentru că reprezintă o responsabilitate fizică, dar mai ales una emoțională. Un bărbat își dorește o femeie, indiferent de câți au fost sau nu înaintea lui. Pentru că toți de dinainte au adus-o la el. Reciproca valabilă.

5. Nu lăsa niciodată pe nimeni să te trateze ca pe o cârpă.
Niciodată, sub nicio circumstanță. Să nu îți fie frică să spui ceea ce ai de spus, să arăți ce ai de arătat. Plângi, dar nu în fața lor. Dacă doare, nu le arăta. Ce nu te omoară, te face mai puternic. Nimeni nu merită să fie tratat așa, iar dacă simți asta, nu o permite. Nu permite nimănui să șteargă pe jos cu demnitatea ta, cu sufletul tău. Crede-mă, sunt atât de greu de recuperat și plătești un preț echivalent cu moartea ta interioară.
Acum uită-te în oglindă și zâmbește. Viața e frumoasă.


Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste