Bărbatul, văzut prin ochii unei femei

Sunt foarte multe lucruri pe care oamenii în general le gândesc despre ambele sexe, iar majoritatea sunt niște preconcepții total stupide. Sau poate este doar parerea mea, părerea unei femei care consideră că are o minte deschisă. Fiind vorba de o părere, nu înseamnă neapărat că am dreptate, ci pur și simplu așa văd eu lucrurile. Rândurile următoare sunt despre bărbați, dar dedicate ambelor sexe.

1. E o prostie să crezi că toți bărbații sunt la fel. De ce?
În primul rând, pentru că...nu sunt toți la fel. Există excepții, trebuie doar să știi ce vrei și să nu te mulțumești cu orice. Meriți ceva mai bun. Întotdeauna. Mama mereu îmi spunea că nu vei cunoaște cu adevărat o persoană până nu vei locui cu ea în casă, să îi cunoști obiceiurile, să vezi cum se comportă în mediul casnic. Valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Poți crede că îl cunoști pe omul de lângă tine și să realizezi că "s-a schimbat" sau că "nu mai e același",  când, de fapt, așa a fost mereu, dar erai prea orb ca să vezi. Abia atunci își arată adevăratul fel de a fi și atunci se dă testul de "supraviețuire": conviețuirea cu adevăratul celălalt.
În al doilea rând, câți bărbați ai cunoscut ca să poți afirma ca toți sunt la fel?! Nu destui, așa-i?!

2. Și bărbații suferă din dragoste. Poate chiar mai mult decât noi, femeile.
Nu toți, bineînțeles. Mereu există excepții de la regulă, destule chiar. Dar bărbații adevărați suferă din dragoste. Și ei sunt oameni, și ei se atașează, și ei iubesc, și ei se implică. "Și băieții plâng câteodată...", remember? Sunt unii bărbați care toată viața lor au iubit, iubesc și vor iubi o singură femeie. Restul au fost niște nimeni. Vor căuta mereu o alta care să fie ca ea. O pot găsi sau nu. Sunt bărbați care au avut multe "femei-nimeni", dar atunci când au întâlnit-o pe Ea, s-a schimbat totul, le-a dat viața peste cap. Asta nu înseamnă că trebuie să cauți, respectiv să fii, un astfel de bărbat, nu. Doar că ei există.

3. Nu da vina pe cealaltă, dacă el îți este infidel.
Da, poți să o consideri o curvă sau cum vrei tu, pentru că s-a culcat cu bărbatul alteia etc. Dar nu îți bate capul prea mult, pentru asta există karma. Într-o zi, va trece și ea prin același lucru.
Dar e o adevărata prostie să crezi că el este nevinovat doar pentru simplul fapt ca este bărbat și nu a putut rezista, că a fost sedus și că el, de fapt, nu a vrut să se culce cu alta. Să fim serioși! Dacă te iubește și te respectă cu adevărat, nu va căuta niciodată la alta ceea ce îi poți oferi tu, doar "de dragul vremurilor bune". Bineînțeles, valabil și pentru femei, dar acum mă raportez la bărbați. 
Ce să faci în astfel de cazuri? Draga mea, pleacă. Doar atât. Nici măcar să nu ceri explicații, nu are rost să stai la discuții.

4. Ca femeie, nu folosi niciodată un bărbat ca să te răzbuni pe fostul.
Nimeni nu are de ce să plătească pentru greșelile altuia. Decât să fii cu cineva doar ca să te răzbuni pe altul, mai bine uită și treci peste.

5. Mărimea contează.
Da, mărimea capacității de înțelegere, de respect, de a iubi. Și totul e reciproc.

Așadar, să nu uităm, nimic nu e ceea ce pare... Nici măcar bărbații.



Sursă foto: Beshef (via Flickr)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste