Suntem femei

Suntem femei. Trebuie să fim în casă până se întunecă. Trebuie să purtăm fuste până la genunchi. Trebuie să ne îmbrăcăm altfel când vine unchiul ăla dubios. Trebuie să ne scoatem cheia din geantă de când coborâm din autobuz. Trebuie să avem mereu la noi spray cu piper sau spray paralizant. Nu putem merge cu căștile în urechi pe stradă după ce se întunecă. Nu putem pleca cu cineva din club doar pentru că ne place de el și suntem tinere, iar viața e scurtă. Nu putem da numărul de telefon oricui. Nu putem fi cumsecade cu un bărbat, pentru că nu știm cum interpretează asta.

Suntem femei. Suntem învățate să ne placă rochiile și rozul. Suntem învățate de mici că dacă un băiat ne ciupește de braț sau ne trage scaunul de sub noi, asta înseamnă că ne place. Suntem învățate să ne dorim flori și bomboane drept cadou. Suntem învățate să stăm cuminți în bancă la școală și să râdem dacă un băiat face o glumă. Suntem învățate să luăm fluierăturile și strigătele bărbaților ca pe complimente.

Suntem femei. Ne temem să respingem un bărbat pentru că, din nou, nu știm cum interpretează asta. Ezităm să plecăm din relații toxice pentru că nu le vedem ca fiind toxice. E greu să îți dorești ceva mai bun când nu ai fost niciodată tratată altfel. Suntem învățate că destinul nostru este să ne căsătorim și să avem copii, să îi creștem, să îi facem oameni. Suntem învățate că viața noastră se termină după asta, că trebuie să ne-o dedicăm pruncilor și casei. Suntem învățate că nu există femeie de carieră și mamă. Suntem învățate că trebuie să sacrificam mereu una pentru cealaltă. Suntem învățate că fără copil nu vom fi niciodată femei adevărate. Dar noi... noi suntem femei. 

Suntem femei. Trebuie să arătăm mereu perfect, indiferent de situație, doar, ce naiba, suntem... femei. Trebuie să zâmbim tot timpul și să stăm picior peste picior. Trebuie să purtăm tocuri dacă vrem să arătăm feminine și să avem corpul clepsidră. Trebuie să fie casa lună și frigiderul plin. Trebuie să ne îngrijim, dar nu prea mult, că strică. Dacă ne aranjăm, sigur o facem ca să impresionăm un bărbat. Dacă avem standarde înalte, suntem greu de mulțumit și pretențioase. Dacă avem standarde joase, suntem proaste sau ne mulțumim cu puțin. Dacă înșelăm, suntem curve. Dacă suntem înșelate, sigur nu am oferit tot ce puteam.

Suntem femei. Suntem oameni. Greșim. Iubim. Iertăm. Cădem. Ne ridicăm. Mergem mai departe. Judecați-ne mai puțin. Iubiți-ne mai mult pentru că tot ce ne dați vă dăm de zece ori înapoi. Ne dați alimente, vă dăm o masă caldă. Ne dați o casă, vă dăm un cămin. Ne dați blândețe, vă dăm dragoste. Ne dați dragoste, vă dăm un copil. Ne dați respect, vă dăm succes. Ne dați loialitate, vă dăm eternitatea. Ne dați inima, vă dăm sufletul.


Autor: S.A.

Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste