Ce faci dacă te părăsește?

Dacă te părăsește, supraviețuiești. Iar cu timpul, va veni altcineva care te va învăța să trăiești din nou. 

La început, nu vei simți nimic. Totul va fi amorțit, fiecare colț de natură, fiecare lucru care se petrece în jurul tău, fiecare fibră din tine, fiecare bătaie de inimă, fiecare respirație. Nu vei simți nimic și nici nu îți va păsa de nimic. Nu îți va păsa pe unde treci strada și nici nu te vei asigura înainte să o faci. Nu îți va păsa dacă plouă și vei răci. Nu îți va păsa cum arăți, dacă porți pantofi sau teniși. Nu vei auzi și nu vei vedea nimic. Așa începe închiderea. Închiderea în sine.

Apoi începe să îți pese. Încep toate amintirile să îți pulverizeze venin în inimă, fiecare surâs, fiecare atingere, fiecare cuvânt îți răsună în minte, cu mii de noi înțelesuri. Fiecare "te iubesc" e o minciună diferită, fiecare cu alt ton, cu altă pasiune, cu monotonie poate. Începi să simți, să confunzi persoanele, să vezi și să auzi mai multe decât ți-ai fi dorit. Plângi. Da, plângi până nu mai poți, până când ceilalți pot privi deșertul prin ochii tăi. Plângi oriunde, dar niciodată în fața lor, fiindcă nu e bine ca ei să vadă. Să vadă că doare. Să vadă că suferi. 

Durerea îți încolțește în suflet, îl roade, îl chinuie. Se răspândește rapid, ca cerneala în apă. Îți carbonizează inima și începi să te obișnuiești să trăiești fără ea. La ce îți mai trebuie o inimă, cand ai dat totul din ea?! E goală oricum. Uiți însă, că o inimă care suferă, e o inimă care funcționează. 

În momentul în care realizezi asta, îți dai seama că nu totul este pierdut, că mai ai multe șanse ce așteaptă să fie exploatate. Iar atunci, când te aștepți mai puțin, apare Altcineva, acea persoană care te va învăța ce înseamnă să trăiești, să iubești din nou, cu adevărat. Chiar cred în asta. O persoană care îți va răsturna tot universul, care îți va arăta cât pierd oamenii valoarea stelelor, căutând doar Luna. O persoană care te va vrea pentru cine ești și care nu va încerca să schimbe nimic la tine, mulând totul după un ideal format undeva în propriul subconștient.

Când vei întâlni această persoană, vei uita că ai suferit cândva și vei ști ce valorează cu adevărat în viață.


Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste