Paranoia: Actul unu, scena unu


Ai jucat bine. Ți-ai jucat rolul de nevinovată, de victimă. Ți-ai transformat viața într-o dramă de proastă calitate și ai așteptat ca oamenii să te aplaude. Și au făcut-o pentru un timp, o parte pentru că îți erau prieteni, o parte pentru că părea interesant. Apoi au început să plece pentru că ce e ieftin se vede din prima. Iar teatrul tău e ieftin și prost. N-au mai stat la coadă să îți admire scena vieții și nici drama în realitate inexistentă.

Iar încetul cu încetul ai uitat că ai o viață, erai atât de cufundată în jegul propriei drame, că ai uitat să trăiești realitatea, să trăiești viața. Erai atât de pasionată de ceea ce făceai, încât credeai că e bine, că e corect, că e real și trăiești o viață aievea. Ai devenit paranoică, ți se părea că totul e împotriva ta, că toți sunt incorecți și că totul e un complot, o conspirație împotriva ta. Doar tu ești perfectă, nu ai greșit cu absolut nimic, doar ți-ai jucat rolul impecabil. Un rol și atât.

Ai început să te panichezi. Oamenii plecau, rupeau biletele la teatrul tău, indiferent câte invitații trimiteai, refuzau să mai asiste la scene denigrante, dar tu insistai în planurile tale. În nebunia și obsesia ta, tu aveai dreptate, iar restul nu mai valora nimic. Toți erau niște netrebnici, niște invadatori ai lumii tale perfecte. Atât de perfectă încât era inexistentă. O farsă. O piesă de teatru cu un final încă în lucru. O dramă stupidă pe care mintea ta alienată o vedea ca pe propria existență perfect lucidă.

Îmi e milă de tine. Trăiești o minciună într-o lume virtuală. Trec anii pe lângă tine, trec oamenii reali pe lângă tine, un Univers palpabil își deschide brațele către tine în fiecare nouă zi în care deschizi ochii. Dar tu ești orbită de propriul Univers întunecat, de iluzia unei vieți perfecte, de iluzia ideii că tu ești soarele Universului tău. Dar tu ești un soare negru. Negru de furie, negru de rău și răzbunare. Negru de pasiuni înfrânate și insuccese pe toate planurile. Negru de invidie față de ceea ce au alții și tu nu ai. Iubire. Prietenie. Familie. Carieră.


Tu nu vezi. Ești prea ocupată și prea mândră să joci un rol într-un teatru ieftin și de prost gust. Și mă tem că atunci când te vei trezi, vei fi bătrână, împovărată de păcate și regrete și va fi prea târziu. Prea târziu ca să mai schimbi ceva. Prea tarziu...

Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste