Sonată pentru femei

Dragile mele,

Vor fi oameni în viața voastră care vă vor spune că nu aveți ceea ce trebuie. Vor fi oameni care vă vor scoate în evidență toate defectele, doar ca să vă facă rău. Vor fi oameni care vă vor spune că sunteți prea grase sau, din contră, prea slabe. Vor fi oameni care vă vor spune că sunteți prea scunde sau prea înalte. Vor fi oameni care vă vor spune că aveți prea mulți copii și că e cazul să vă opriți sau care vă vor blama dacă nu aveți niciunul.

Dacă veți folosi make-up, vor spune ca nu sunteți naturale sau că vreți să vă ascundeți defectele. Dacă nu veți folosi make-up, vor spune că nu aveți bani sau că nu sunteți moderne. Dacă sunteți prea frumoase, automat sunteți proaste sau desfrânate. Dacă sunteți inteligente, automat sunteți urâte. Dacă sunteți culte sau vă place să știți cât mai multe, vor spune că sunteți tocilare. Dacă ieșiți în oraș, atunci sunteți ordinare și ignorante. Pentru că sunt oameni pe lumea asta care nu concep să le ai pe toate, din simplul motiv că ei nu au nimic. Nici în cap, nici în suflet, nici în viață.

Veți întâlni bărbați. Veți întâlni bărbați care vor aștepta tot felul de favoruri sexuale în schimbul a orice. Veți întâlni bărbați care vă vor trata ca pe niște jucării sexuale, fără să vadă capacitățile voastre intelectuale. Veți întâlni bărbați care nu vor putea trece peste limitarea lor misoginistă și care vă vor umili. Veți întâlni bărbați care vor încerca să șteargă pe jos cu demnitatea voastră și care vă vor jigni prin vorbe, propuneri sau gesturi. Veți întâlni bărbați care vă vor dovedi că la ei primează instinctul animalic, apoi cel uman. Nu sunt toți așa, dar veți da peste tot felul de specimene.

Veți cunoaște femei care vă vor stinge lumina în speranța că vor străluci ele mai tare. Veți cunoaște femei în ale căror vene curge limpede veninul, nu sângele. Veți cunoaște femei care vor face tot posibilul să vă tragă în jos, după ele, doar ca să viseze că pot fi pe același nivel cu voi. Veți cunoaște femei care nu știu ce este compasiunea sau empatia. Veți cunoaște femei prea rele și prea egoiste ca să vă încurajeze. Veți cunoaște femei care, în loc să vă întindă o mână, vă vor lovi peste degete. Internetul ne dezbină. Și în loc să fim mai unite și mai puternice împreună, noi ne pierdem timpul urându-ne între noi și invidiindu-ne una pe cealaltă. Aș vrea să cred că asta e în firea noastră, aș vrea să cred că e ceva firesc și natural, dar răutatea asta mă sperie.

Vor fi oameni care vă vor spune că nu puteți realiza nimic. Vor fi oameni care vă vor minți și care vă vor înșela încrederea. Vor trece oameni prin viața voastră care vă vor marca destinul, în bine sau în rău. Vor trece oameni prin viața voastră care vor presăra pe drumul vostru numai spini sau oameni care vor presăra pietricele ca să știți pe unde să vă întoarceți acasă. Vor fi oameni care vă vor spune că nu sunteți bune de nimic sau că tot ceea ce faceți este în van. Vor fi oameni în fața cărora vă veți deschide sufletul doar pentru ca ei să arunce cu noroi în el.

Dar voi, dragi fete, dragi femei, ridicați-vă! Ștergeți-vă lacrimile, neteziți-vă rochiile și scuturați-vă de praf! Nu vă lăsați intimidate de orice gunoi care își spune om. Nu fugiți atunci când vă temeți, pentru că dacă vă temeți, înseamnă că mai aveți ceva de pierdut. Luptați pentru voi însevă, apărați-vă singure, învățați să vă susțineți singure și nu așteptați ajutor de la nimeni. Nu vă bazați pe nimeni pentru că nu vă aveți decât pe voi însevă. Poate sună trist, dar asta este lumea în care trăim...


Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste