Să ne iubim părinții

Am tot auzit adolescenți și tineri care periodic se plâng de părinții lor și de cât de "răi" sunt, de cât îi nedreptățesc aceștia, de reguli și interdicții și de cadourile pe care nu le-au primit. Sincer, am fost și eu așa. Am fost până în momentul în care mi-am dat seama că nimic nu e mai important pe lume că părinții și familia în general. Indiferent de neînțelegerile pe care le ai acum cu ei, va veni un timp când vei realiza cât de importanți sunt părinții tăi și ce bine era cand erai copil si te aflai sub protecția lor.

Ți se pare că părinții sunt nedrepți cu tine? Stai să vezi cum e viața. Părinții îți dau o lecție si te pedepsesc dacă încalci principiile învățate, principii sănătoase, evident. Viața întâi te pedepsește, apoi îți dă lecția pe care trebuie să o înveți. Părinții te pregătesc pentru ce va fi mai departe în drumul tău. Crezi că absența de la o petrecere va conta atât de mult când vei avea atâtea probleme de întâmpinat, atâtea alegeri dificile de făcut în viața ta de adult? Ora 12 noaptea ți se pare exagerat de devreme de venit acasă după o noapte în oraș cu prietenii? Va veni o vreme în care ai da orice să vii mai devreme de la serviciu, acasă, unde te așteaptă mama cu o supă caldă și haine curate. Dar mama va fi destul de departe, iar tu vei fi tot singur în apartamentul în care te-ai mutat, de dragul independenței.

Oricâte persoane vei întâlni de-a lungul timpului, niciuna, absolut niciuna nu te va iubi mai mult decât te iubesc părinții tăi. Niciodată. Poate ți se pare un clișeu, dar, da, părinții tăi și-ar da și viața pentru tine. Orice sfat venit din acea direcție va fi mereu bine venit și bine intenționat. Părinții buni ar trebui să fie un model pentru tine. Să încerci mereu să fii mai bun ca ei. Vor fi mândri.

Nu te mai plânge de părinții tăi. Poate ai auzit asta de sute de ori, dar dacă ai trăi o singură zi în altă familie, mai defavorizată decât a ta, ți-ai da seama cam cât valorează familia ta. Se spune că odată cu venirea pe lume a unui copil, viața părinților își schimbă direcția înspre el. Nu mai e vorba despre ei, e vorba despre copil deja. Lipsă de somn, griji, sacrificii. Asta înseamnă să fii părinte. Să îți pese. Să pui copilul înaintea ta.

Așadar, respectă-ți părinții, iubește-i. Majoritatea lor merită.

Sursa foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste