Poartă lenjeria, cumpără pantofii, mănâncă tortul


Cred că suntem toţi foarte buni contabili. Contabilizăm şi numărăm totul. Număram bani, numărăm calorii, numărăm minute, zile şi ani, numărăm câţi m3 de apă am consumat şi din nou numărăm bani. Numărăm şi numărăm. Mai avem să ne numărăm fluturii din stomac şi de câte ori pe zi ni se măresc pupilele când privim o persoană dragă. Dar asta nu vom număra niciodată. Nu vom pierde niciodată vremea cu astfel de lucruri stupide şi inutile, doar suntem oameni ocupaţi. Suntem contabili.

Nu realizăm decât spre sfârşitul vieţii faptul că venim goi pe lumea asta şi plecăm cu un singur rând de haine, că nu ducem nimic din ceea ce agonisim pe lumea cealaltă şi nici toţi banii din lume nu ne-ar putea alunga singurătatea. Banii sunt necesari pentru traiul zilnic, dar la fel de adevărat este faptul că banii sunt făcuţi să circule, nu să stea sub salteaua îmbâcsită de praf şi timp. Nu realizăm cât suntem de săraci decât atunci când realizăm că moneda vieţii este timpul, iar viaţa nu schimbă timpul cu bani. Nu realizăm cât suntem de neputincioşi în faţa vremii decât atunci când cerem apă şi nu este nimeni acolo ca să ne dea.

Eu trăiesc pe principiul “Poartă lenjeria, cumpără pantofii, mănâncă tortul”. Bineînţeles că mă lovesc şi eu de limita banilor, dar încerc pe cât posibil să nu mă gândesc de 100 de ori înainte de a-mi cumpăra ceva şi nici să nu regret că am făcut-o. În viaţă, dacă nu îţi faci tu poftele, nu ţi le va face nimeni, dacă nu îţi faci întâi tu cadouri, nu îţi va face nimeni. Dacă păstrezi toate lucrurile pentru o ocazie specială, s-ar putea să nu le porţi niciodată. Ocazia specială este astăzi. Dacă o să te tot holbezi la felia aia de tort, până la urmă tot o vei mânca. Singura diferenţă e că o vei mânca însoţită de regrete. Nu mai număra pentru 10 minute caloriile şi vei vedea că ciocolata are gust mai bun. Numeri mai târziu.


Cât despre pantofi, ei bine, pantofii sunt slăbiciunea oricărei femei. O pereche nouă nu strică niciodată. Nu mai număra pentru 2 ore toate perechile de pantofi şi toţi banii daţi pe ele şi vei vedea că aveai nevoie şi de perechea asta pentru a completa colecţia. Din nou, numeri mai târziu. 


Sursa foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste