Dragoste cu de-a sila nu se poate

Draga mea, să îţi spun un lucru, şi nu pentru că mi-ai fi prietenă sau pentru că îmi pasă, ci doar pentru că sunt o drăguţă şi bine dispusă, iar astăzi ofer gratis din experienţa mea. Dacă trebuie să îţi păzeşti bărbatul, deja nu mai este al tău. Este al alteia, oricare ar fi aceasta, nici nu contează. Ideea e că nu mai este al tău.

De ce? Pentru  că bărbatul nu trebuie păzit, bărbatul nu trebuie legat de tine prin compromisuri, promisiuni, plânsete şi eventual, un copil. Bărbatul se ţine cu dragoste şi devotament, cu un sărut pe vărful nasului dimineaţa, bucuroşi că aţi mai prins o zi împreună, cu înţelegere şi o doză de libertate. Da, da, ai auzit bine. LIBERTATE! Bărbatul e ca un animal, fără supărare, iar un animal când se simte înlănţuit şi hăituit, se panichează, începe să se zbată, refuză să coopereze şi, în cele din urmă se eliberează. Ei bine, atunci când bărbatul nu mai vrea sau nu mai simte nimic, atunci nu e mod să îl mai ţii lângă tine. Dragoste cu de-a sila nu se poate, ştim asta. Iar dacă totuşi îl forţezi, tot va pleca, dar va pleca urât.

Vei plânge, ştiu. Ştiu că vei plânge, draga mea, de-asta te avertizez de pe acum. Mă rog, o să plângi oricum. Dar măcar îţi vor rămâne demnitatea şi respectul de sine. Îţi va rămâne puterea de a te ridica din pat, de a-ţi şterge lacrimile, de a-ţi face o cafea tare. Vei purta cea mai frumoasă rochie pe care o ai, preferata ta, cea cu care îţi stă cel mai bine, cea care te face cea mai suplă, ştii tu…Rochia. Îţi vei aduce aminte cum se foloseşte tuşul şi îţi vei însangera buzele cu ruj. Vei zâmbi în oglindă în ciuda tuturor lacrimilor care au curs până atunci şi vei ieşi la soare. Vei şti că eşti puternică, deşteaptă şi frumoasă. Vei şti că nu ai nevoie de un bărbat, nu ai nevoie de el ca să te bucuri de viaţă. Vei şti că lumea nu începe şi nu se termină cu un exemplar masculin.

Sincer, nimeni nu pleacă de bine şi crede-mă că ştiu ce spun. Bărbatul nu pleacă dacă simte că încă te mai iubeşte, dacă simte că viaţa lui nu ar mai fi la fel fără tine, nu pleacă dacă simte că şi-a găsit rostul în viaţă alături de tine. Să ştii de la mine că dacă pleacă, înseamnă că pur şi simplu nu te mai iubeşte. Fără explicaţii, fără complicaţii. Numai noi vrem explicaţii, ei nu simt nevoia, de-asta nici nu consideră necesar să le dea. Nu insista prea mult, nu te umili şi schimbă yala după. El e deja trecut.

Iar dacă vreodată îţi va spune un bărbat că este de neînlocuit, adu-i aminte care este populaţia planetei.


Sursa foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste