Zâmbeşte. Nimic altceva nu contează

Viaţa nu e uşoară. Asta o ştim toţi şi aproape devine un clişeu. Viaţa nu e uşoară, dar asta nu înseamnă că e grea. Viaţa e frumoasă în ansamblul ei, cu bune, cu rele şi ţine de noi să vedem lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă. Altfel, am lua-o razna. Ştiu că poate sunt zile când totul merge aiurea, când nimic nu iese, când nici măcar cafeaua nu mai e dulce, zile când nu simţi să faci nimic, când până şi afară plouă. Ştiu. Chiar ştiu.

Dar vine un moment când te saturi şi te ridici din patul ăla nenorocit, când îţi iei hainele preferate şi ieşi în ploaie. Vine un moment când uiţi umbrela acasă şi înveţi să te bucuri de ploaie, fiindcă ploaia îţi hrăneşte sufletul, ca pe o floare. Învaţă să dansezi în ploaie, să râzi, să te stropeşti. Adu-ţi aminte 5 minute să mai fii copil, să ai sufletul curat, chiar dacă hainele îţi sunt murdare şi zâmbetul radiant, chiar dacă e înnorat. Fii sincer cu tine însuţi şi pune în balanţă lucrurile care sunt bune în viaţa ta şi lucrurile mai puţin bune, ca să poţi stabili care au mai mare însemnătate pentru tine. Găseşte-ţi un job, fă-ţi un hobby, descoperă un talent în tine şi nu te vei plictisi niciodată. Cu siguranţă există ceva acolo, ceva ce ţi-ai dorit întotdeauna să faci, dar nu ai avut niciodată curajul sau oportunitatea sau, pur şi simplu, nu te-a susţinut nimeni. Acum e timpul, nu mâine, nu altădată. Nu aştepta o ocazie, ocazia este chiar acum, în faţa ta.

Speră mereu într-o zi mai bună. Pune capul pe pernă întotdeauna cu acest gând, iar dimineaţa ta îţi va înveseli ziua. Ascultă muzică, găteşte ceva bun, deschide sticla de vin vechi. Toarnă-ţi un pahar şi gustă. Gustă din vin, gustă din viaţă, gustă din ziua de azi. Gustă din prăjitura aceea care îţi tot face cu ochiul, dar pe care o tot ocoleşti din cauza bombei calorice ce vine odată cu ea. O vei da jos la alergarea de seară. Fă tot ceea ce îţi place, ca să nu observi niciodată cum trece timpul. Nu privi nisipul scurs din clepsidră, priveşte-l pe cel rămas.


Şi zâmbeşte în fiecare zi. Nimic altceva nu contează.


Sursa foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste