10 lucruri pe care le-am învăţat de la mama


 1. Vei avea mai multe iubiri în viaţă, important este cui îi dăruieşti inima ta.

Cu toţii am fost fascinaţi de basmele copilăriei, cu toţii am citit romane de dragoste sau am vizionat filme de dragoste şi ne-am gândit că ne dorim şi noi o astfel de poveste, una singură şi să fim fericiţi până la adânci bătrâneţi. Bla bla. Astea sunt prostii şi regret să vă dezamăgesc. Poate că există aşa ceva, dar cazurile sunt foarte rare şi...bravo lor. Dar cam atât, pentru că restul vor iubi de mai multe ori în viaţă, vor avea inima frântă de atâtea ori încât vor învăţa să şi-o repare singuri şi să nu mai creadă în iubire. Unii, mai lipsiţi de noroc, nu vor iubi niciodată. Aşa e viaţa. Deci dacă vei fi dezamăgit în dragoste, stai liniştit, că e doar începutul.

2.  Să nu ai încredere în nimeni.
Da, ştiu ce zic, am simţit-o pe pielea mea, habar nu ai cine te va înjunghia pe la spate şi mai ales când. Deşi, pe de altă parte, nu degeaba se află în spatele tău J. Unii oameni sunt acolo doar ca să se bucure de nefericirile tale, să te bârfească şi să găsească cel mai potrivit moment să te împingă în prăpastie. Aşa că ai grijă cu cine stai de vorbă...

3. Ca femeie, fii independentă!
Să nu depinzi niciodată de un bărbat, să ţinteşti cât mai mult si cât mai sus. Să ai mereu banii tăi, munciţi de tine, cariera ta, o casă, o maşină a ta eventual. Un bărbat care te iubeşte, te va încuraja întodeauna să prosperi, să fii independentă şi va fi şi mândru de asta. Nu aştepta niciodată nimic, decât dacă e plăcerea lui să îţi ofere, pentru că şi tu o faci. Eşti femeie şi poţi!

4. Nu te răzbuna, pentru asta există karma.
Totul se plăteşte în viaţa asta, nu dincolo şi cu toţii plătim, mai devreme sau mai târziu, mai scump sau mai ieftin, deci nu e nevoie să îţi încarci tu conştinţa şi karma pentru greşelile altora. Plătim cu toţii. Errare humanum est...

5. Să nu povesteşti nimănui despre planurile tale sau despre cat de bine îţi merge.
De ce? Pentru că invidia e ca un virus. Se transmite uşor, stă liniştit o perioadă şi când îţi merge mai bine, explodează într-o infecţie de toată frumuseţea. Rari sunt cei care se bucură cu adevărat de reuşitele tale, aşa că imparte cu cât mai puţini oameni aerul gloriei şi păstrează pentru tine paşii ce vor urma.


6. Citeşte!
Doar citind vei dobândi înţelepciune, fiindcă oricâte experienţe am avea în viaţă, nu le vom avea niciodată pe toate, nu vom fi puşi niciodată în toate situaţiile din lume. Plus că fiecare carte te duce în propriul univers, mai rare astfel de călătorii.

7. Fii întotdeauna un om bun!
Indiferent de situaţiile în care eşti pus şi indiferent de oamenii pe care îi vei cunoaşte de-a lungul vieţii, fii un om bun! Chiar dacă oamenii nu merită, bunătatea te va face nobil şi te va învăţa că nu e sănătos să iei în seamă tot ce îţi spun ceilalţi.

8. Banii nu sunt totul în lumea asta.
Vor veni momente în viaţă când îţi vei da seama că ai mai multă nevoie de familie şi sănătate, decât de bani, oricât de clişeic ar suna asta. Banii nu îţi vor umple niciodată singurătatea şi nici nu te vor alina când vei fi trist sau bolnav.

9. Nu păstra lucrurile „de bune”.
Nu există o ocazie bună, astăzi este o ocazie. Fiecare zi în care ne trezim şi vedem soarele este o zi de sărbătoare, aşa că poartă hainele tale preferate şi desfă sticla de vin bun.

10. Fii pozitiv. Întotdeauna J


Sursa foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste