Goală

Cer multe. Ştiu. Ştiu că pare aproape imposibil să îndeplineşti totul, dar dacă m-ai iubi cu adevărat, ţi-ai da seama că totul se rezumă de fapt la asta. La iubire. Sinceră şi necondiţionată. La încredere. Nu oarbă, ci o încredere cu o bază bine solidificată. La devotament. Nu unul obsesiv şi acaparant, doar nu suntem două proprietăţi.

Nu cer maşini şi cadouri. Cer o viaţă normală, cu plimbări şi ieşiri, cu un pat şi un acoperiş al nostru deasupra capului. Nu cer 4 etaje la casă, nici piscină de zece metri diagonala. Nu cer asta de la tine, nu cer să vii cu toate astea la pachet, iar eu să vin…goală. Să-mi ofer eventual corpul în schimbul unui pahar de şampanie spumoasă şi a unui parfum scump. Mă aştept să avem amândoi ceva de la care să pornim la drum. Să fim ca doi călători, doi călători ce fiecare îşi poartă propriul rucsac în spate. Tu nu îi cari pe amândoi şi nici eu nu fac asta.

Vreau să aducem amândoi cărămizi, nu doar să mă uit la tine cum asudezi cărându-le şi să îţi spun ce nu îmi convine. Vreau să muncim amândoi şi ce avem, să fie al amândurora. Vreau să construim împreună un imperiu, nu doar să îl cuceresc pe cel deja construit de tine. Vreau să povestim. Să povestim lucruri importante sau prostii din minţile noastre. Să povestim tot ce ne trece prin cap, fiece gând sau idee, oricât de insignifiantă ar părea. Vreau să discutăm probleme, să le rezolvăm, să ne privim în ochi şi să ştim că totul va fi bine.

Vreau, deşi m-au văzut şi alţii dezbrăcată…vreau ca tu să mă vezi goală. Goală nu doar de haine, ci goală de emoţii, de taine, de minciuni şi răutăţi. Goală de trecut şi de tăceri ascunse. Goală de ceea ce a fost. Goală de iubiri ale apusului. Goală de tine. Goală de mine însămi, de ceea ce am fost cândva, de ceea ce sunt. Goală în faţa ta. Vreau să mă vezi goală şi să mă cunoşti, să mă vezi cea care sunt. Te vreau pe tine şi mă vreau pe mine. Vreau acest “noi”.


Eu ştiu că tot ce îţi spun aici sună atât de… S.F. Ştiu asta, dar mai ştiu şi că se poate. Trebuie să se poată. Ajută-mă să mai cred în asta. Ajută-mă să mai cred în speranţă. 


 Sursa foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste