Nu judeca niciodată o carte după copertă

Te-ai privit azi în oglindă? Ce ai văzut? Același chip dintotdeauna, nu?! Aceeași frunte care s-a încruntat la neplăceri, aceiași ochi care au lăcrimat când ei te-au respins, aceeași gură care nu a mai zâmbit de mult... De ce îți faci asta? Tu ești vinovată, dacă nu ai pune la suflet toate prostiile, nu te-ai mai simți așa. Da, știu, așa ești tu, îți pasă, îți pasă chiar și când nu ar trebui. Știi că nu toți sunt ca tine, că ei nu dau doi bani pe ceea ce simți tu. E ok, sau poate că încă nu este ok, dar va veni o vreme când va fi. Nu zâmbi abia atunci, zâmbește de acum. Afundă-ți capul în chiuvetă ca să îți spele apa lacrimile. Știu, mereu ți le-ai șters singură. Nu-i nimic, fă-o și de data asta și privește-te din nou. Așa. Acum zâmbește.
Vezi? Ești frumoasă, ești superbă. Nu ai nevoie de make-up ca să fii, nu ai nevoie de nimeni care să ți-o spună. Ești frumoasă și atât. Totul depinde de tine să vezi asta. Nu asculta niciodată ce spun ceilalți, important este ceea ce ai tu în suflet. Întoarce și celălalt obraz. Da, știu că doare. Știu că este umilitor. Plângi dacă vrei. Plângi, dar niciodată în fața lor, niciodată în public. Arată-le că nu contează cum cazi, contează cum te ridici. Șterge-ți singură lacrimile și zâmbește. Uită-te în jur. Ai atâtea motive pentru care să trăiești, pentru care viața merită savurată, încât nu merită să te demoralizezi. Bucură-te că vezi lumina soarelui, alții nu pot. Bucură-te că auzi vântul printre frunzele teiului din fața geamului, alții nu pot. Bucură-te că îți trec toate astea prin minte, alții nu au scrupule să o facă. Fii mândră de femeia din tine, dar nu lăsa niciodată copilul din tine să dispară! 
Iar când te vei întoarce, oh, când te vei întoarce, vei fi de zece ori mai puternică. Vei privi în jur și îți vei da seama că totul e schimbat. Nu e nimic schimbat, doar tu ești alta. Vezi lucrurile altfel pentru că ai încredere în tine acum. Ești frumoasă, inteligentă, independentă. Mereu ai fost așa, dar acum abia vezi toate astea... Atunci vor vedea cine ești cu adevărat și vor regreta tot ce ți-au făcut, toate vorbele nesăbuite pe care le-au aruncat ca pietrele în tine. Zâmbește, mereu zâmbește, chiar dacă aseară ai plâns. Tu vei avea mereu ceea ce ei nu vor avea niciodată: demnitatea și puterea de a zâmbi.


Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste