Pentru că tu ești băiat


Probabil tu crezi că e bine ce ai făcut. Probabil crezi că nu ai nicio vină și ceea ce s-a întâmplat este perfect normal. Probabil crezi că așa este viața și nu ai fi putut schimba nimic. Probabil crezi că nu ești responsabil pentru ce ai lăsat în urmă. Probabil crezi că ești îndreptățit să faci ce vrei din sufletul unei fete și să nu îți asumi niciodată vina. Probabil crezi că poți face asta de nenumărate ori fără să privești vreodată consecințele în față, pentru că fiecare dă cât poate și nu contează ce rămâne în urmă. Nu pentru tine. Pentru că tu ești băiat.

Tu crezi că meriți toate astea. Meriți să ai toate fetele la picioare, meriți să le tratezi cum vrei. Meriți pentru că așa te-a învățat mama ta, uitând că și ea este femeie sau tatăl tău, uitând că și mama lui este femeie sau că fiica lui ar putea fi tratată la fel. Tu crezi că meriți să te simți bine pentru o perioadă. Tu crezi că meriți să iei ce vrei și să lași ce nu îți mai place în urmă. Tu crezi că ți se cuvine totul și la final, tot ele sunt învinuite. Pentru că tu ești băiat.

Dar toate au un final, iar tu o să regreți. O să regreți toate astea. O să regreți comportamentul acesta când va veni timpul pentru karma. O să regreți când o să ai o fată și va întâlni un idiot care o va trata la fel cum le-ai tratat pe ele. Și pe celelalte. O să vină o vreme când nu vei mai putea face nimic, când nu vei mai putea schimba nimic și va fi prea târziu, pentru tine, pentru ele, pentru ea. Fiica ta va plăti pentru greșelile tale, nu pentru că așa ar fi corect, ci pentru că așa funcționează Universul. Pentru că tu ești băiat.

Dar până atunci…până atunci te vei juca. Te vei juca pentru că așa îți urlă tinerețea prin gânduri. Te vei juca pentru că poți și crezi că meriți. Te vei juca pentru că ești imatur și nu îți pasă. Dar cândva, în drumul acesta al tău prin viață, ca un Dumnezeu a tot ceea ce crezi tu că ți se cuvine, va apărea o fată, una deșteaptă. Iar ea va câștiga jocul ale cărui reguli le-a învățat de la tine. Și vei pierde. Pentru că ești băiat.


Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste