Ești oarbă. Îl iubești

Ești oarbă. Ești oarbă de tot ce este el în realitate. Ești oarbă de tot ceea ce face. Ești oarbă de tot ceea ce îți face. Ești oarbă și îți spui că va trece totul, că așa e el, că se va schimba, că o va face pentru tine. Ești oarbă și nu vezi că el nu face nimic pentru tine. Ești oarbă când nu vezi că fiecare pas al lui e un pas făcut doar pentru el însuși. Ești oarbă când te minți că mai contezi și tu. Contezi. Dar nu pentru el.

Ești oarbă când îl vezi că pleacă și îți spui că tot la tine se întoarce. Ești oarbă când  se întoarce în patul tău și apasă salteaua cu o greutate atât de familară, iar tu ești fericită că măcar a făcut-o. Ești oarbă când crezi că dacă se întoarce, înseamnă că te iubește. El nu te iubește, iar tu ești o fraieră. Și ești oarbă.

Ești oarbă când îți spui că totul e ok, că totul e normal. Cu toate astea, pentru tine e normal și nu te întrebi dacă este ceva în neregulă pentru că tu doar așa ai cunoscut dragostea și relațiile. Pentru tine, asta e dragostea, pentru că nu te-a învățat nimeni cum ar trebui să fie, iar pe tine mereu te va durea. Pentru că ești oarbă, pe de-o parte, din vina lor, pe de altă parte, din vina ta. Ești oarbă. Ești oarbă pentru că îl lași să facă ce vrea din sufletul tău. Ești oarbă pentru că îl lași să scormonească în el, în căutarea unei alte himere de care să se agațe. Ești oarbă pentru că zâmbești, dar nu realizezi cum îți alunecă lacrimile din ochii cenușii.

Ești oarbă. Pentru că privești după el, cu disperare și privești în gol. Ești oarbă pentru că încă mai speri. Ești oarbă pentru că încă mai crezi că te iubește. Ești oarbă pentru că tu și acum crezi că el te-a măcar un pic. Te minți și te minte. Dar de unde să știi, dacă nu te-a învățat nimeni ce e iubirea? Cum să îi vezi ochii mincinoși, dacă tu ești oarbă? Sunt lucruri pe care nu le poți învăța decât singură, sunt lucruri pe care nu ți le poate preda nimeni, pentru că, în fond, fiecare le știe doar pentru el și în stilul propriu. Iar tu ești prea oarbă ca să vezi că ceva e greșit.


Tu nu închizi ochii. Tu ești oarbă.


Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste