Sunt altfel și nu îmi cer scuze pentru asta


Toți îți spun cine ar trebui să fii. Toți îți spun ce ar trebui să faci și cum ar trebui să faci. Toți îți spun ce ar trebui să vorbești și cum ar trebui să vorbești. Toți te critică și toți te judecă. Toți îți spun cum ar trebui să te îmbraci și cum ar trebui să îți stea părul. Toți îți spun unde ar trebui să mergi și câți bani ar trebui să ai. Ca și cum ceea ce ești nu ar fi niciodată de ajuns. Ca și cum ar fi ceva în neregulă cu tine și ai avea o problemă. Ca și cum nu ar fi ceva normal și sănătos să fii diferit de ceilalți.

Toți vorbesc despre niște lucruri atât de materiale și de mărunte, încât își uită sufletul. Și-ar vinde sufletul pentru două țoale de firmă și inima pentru un telefon nou. Și toți arată cu degetul spre tine, toți îți spun ce este greșit la tine și ce ar trebui să schimbi. Toți îți spun ce le place la tine, iar pe la spate le spun altora ce nu le place la tine. Adică aproape tot. Știi cum e, te înjunghie pe la spate și apoi te întreabă de ce sângerezi.

Și tot ceea ce faci este prea mult sau prea puțin. Îți place vinul, ești alcoolic, nu îți place, nu știi să te distrezi. Nimic nu este suficient și nimic nu este îndeajuns de bine pentru ei. De ce? Pentru că ei cred că standardele tale sunt aceleași cu ale lor, ei cred că scopul tău este același cu al lor, ei cred că visele tale sunt aceleași cu ale lor.

Iar la sfârșit, ciudatul ești tu. Da, tu, acela care nu se conformează standardelor unei societăți ipocrite, îngropată în nimicuri cu etichetă de preț pe ele, tu, acela care nu se potrivește limitelor unor minți atât de încuiate. Tu ești ciudatul, acela care face lucrurile în propriul mod, acela care are sinapsele mai rebele și părul mai creț, acela care funcționează după propriile reguli și face ceea ce simte.

Tu ești ciudatul, acela care nu se încadrează în normele astea insipide de comportament și modă transparentă, acela care apreciază mai mult o carte sau o seară cu prietenii decât cumpărăturile inutile și bârfele răutăcioase. Tu ești ciudatul, acela care apreciază mai mult inteligența decât aspectul fizic, acela care preferă să râdă decât să tacă. Tu ești ciudatul, acela care este diferit de restul, acela care rupe bariere, acela care îndrăznește să fie altfel.


Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste