Să îl caut eu sau să aștept să mă caute el?

Nu înțeleg femeile care încurajează alte femei să nu fie niciodată primele care sună sau care trimit un mesaj, să nu facă niciodată ele primul pas, nici într-o relație, nici într-o împăcare, nici pentru o posibilă întâlnire și folosesc scuza aceea stupidă că vânătorul aleargă prada, nu invers. Credeam că am depășit de mult epoca de piatră, iar femeile s-au emancipat. Femeile pot vota și pot avea un loc de muncă acum, de ce nu se schimbă întreaga mentalitate când vine vorba de femei? De ce, ca femeie, nu pot avea suficient tupeu să vorbesc prima cu un bărbat, pentru că sunt instant catalogată drept insistentă sau disperată?

Pentru mine, asta înseamnă să ai cu adevărat încredere în tine, să te simți suficient de încrezătoare și de feminină să te duci la un bărbat și să îi ceri numărul de telefon, să fii prima care propune o întâlnire sau deschide o discuție, să fii prima care spune te plac sau prima care spune te iubesc, să fii prima care vine sau prima care pleacă, să fii prima care întreabă ce mai faci și prima care spune îmi pare rău, fără ca asta să însemne că ești insistentă.

Care e problema? Îți e teamă că vei fi respinsă? Asta li se întâmplă și lor, dar nu înseamnă că nu mai flirtează niciodată. Zâmbești, îți iei paharul de vin și pleci. Simplu. Tindem să complicăm lucrurile inutil de mult și apoi să ne plângem că nu suntem înțelese. Spunem că pentru noi da înseamnă da, dar poate însemna și nu, iar nu înseamnă nu, dar poate însemna și poate, nu știu. Niciodată nu știm ce vrem sau nu știm să cerem ce vrem. Ne temem că râdem prea tare și plângem prea mult. Ne temem că suntem prea îmbrăcate sau prea dezbrăcate. Ne temem că vorbim prea mult sau că nu vorbim suficient.

Dragi femei, nu mai trageți alte femei în jos. Nu le mai spuneți că o femeie n-ar trebui să facă niciodată asta. Nu mai descurajați alte femei, nu le mai spuneți că nu se poate, nu le mai spuneți că nu e normal. Acum 200 de ani era anormal ca femeile să aibă drepturi sau ca ele să facă și altceva decât să se mărite și să crească copii.
Draga mea, îl placi? Du-te și vorbește cu el. Îl iubești? Du-te și spune-i! Ai realizat că e vina ta și te simți prost? Admite asta și spune-i-o! S-ar putea ca mâine să fie prea târziu.


Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste