”Trebuie” să te măriți

Am înțeles de curând că…”trebuie” să te măriți. Adică…trebuie. Cum să nu te măriți? Păi cine a mai pomenit femeie fericită nemăritată? Cine a mai pomenit cuplu fericit fără o hârtie și statul între ei? Cine a mai pomenit viață fericită fără să fii măritată? Păi să ai soț e cel mai înalt lucru la care poate spera o femeie în viața ei. Pentru că atât poate. Pentru că ”trebuie”.

Draga mea, dacă ”trebuie” să te măriți, nu o face. Nu te mărita pentru că îmbătrânești. Nu te mărita pentru că nu mai ai timp. Nu te mărita pentru că simți că se termină bărbații. Nu te mărita pentru că la un moment dat tot ”trebuie”. Nu te mărita pentru că nu crezi că prinzi altul mai bun. Nu te mărita de teamă că rămâi singură și pentru că oricum ”trebuie”. Trăim în secolul 21, hai să trecem peste conceptul de fată bătrână. Fiecare își face viața cum vrea.
Dacă te măriți, mărită-te pentru că vrei. Nu am nevoie de el, dar îl vreau oricum. Asta e atitudinea. Dacă te măriți, fă-o pentru că îl iubești. Dacă te măriți, fă-o pentru că asta simți. Dacă te măriți, fă-o pentru că îți aduce liniște și împlinire sufletească. Dacă te măriți, fă-o pentru că este ceea ce îți dorești, nu pentru că îți impune cineva. Nici familia, nici prietenii, nici societatea. 
Nu zic, poate vei fi fericită. Pe moment sau pentru totdeauna. Poate fericirea ta se va transforma în mulțumire, iar mulțumirea în monotonie. Apoi îți vei găsi scuze. Vei spune că așa era situația, că nu ai avut de ales, că așa sunt căsniciile. Vei spune că este normal și te așteptai. Vei spune că așa ”trebuie” să fie. Vei acumula frustrări și vei spune că ești nefericită, dar nu e vina ta. E vina tuturor celorlalți care ți-au spus că ”trebuie” să te măriți. Iar în fața lor, tu ești fericită și ai căsnicia perfectă.
Draga mea, vei spune că am ceva împotriva căsniciei și nu este deloc așa. Susțin căsniciile întemeiate pe baze mai solide decât un simplu ”trebuie”. Susțin căsniciile bazate pe dragoste, pe respect și prietenie. Susțin căsniciile întemeiate pentru că așa vrem noi, nu pentru că ni se spune că ”trebuie”. Draga mea, mărită-te pentru că îl iubești și te iubești. Mărită-te pentru că așa vrei, nu pentru că…trebuie. Mărită-te când ești fericită, nu când ești singură.

Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste