Prea târziu

Toată lumea se grăbește. Toată lumea vrea să bifeze niște reușite. Toată lumea vrea să arate că le-a făcut pe toate, pe toate și la timpul lor. 
Toată lumea se grăbește. Să aibă prima relație până la 18 ani, să aibă facultatea terminată până la 23, să aibă cariera stabilită până la 20, prima casă până la 30, până atunci să fie și căsătoriți, cel puțin doi copii până la 35… Că altfel e prea târziu și ești un eșec. 

Ni se spune mereu că e prea târziu. Prea târziu să te apuci de o limbă străină, prea târziu să îți termini studiile sau prea târziu să le reiei. Prea târziu să înveți să înoți, prea târziu să înveți să mergi pe bicicletă sau pe role. Prea târziu să mai faci copii, prea târziu să îți schimbi cariera. Prea târziu să porți culori vii, prea târziu să porți ruj roșu. Prea târziu să ceri iertare. Prea târziu să ierți. Mereu este prea târziu. 
Acest prea târziu blestemat… acest prea târziu care frânge inimi și taie aripi. Acest prea târziu care smulge entuziasmul și tinerețea din rădăcini. Acest prea târziu care a spulberat dintotdeauna vise. Acest prea târziu care prevestește un sfârșit inevitabil și un trecut mult prea…trecut. 
Viața e prea scurtă pentru prea târziu. Suntem prea efemeri pentru prea târziu. Suntem prea mici pentru prea târziu. Suntem prea suprimați de societate, de viață, de oamenii din jurul nostru, de esența vieților noastre minuscule pentru a ne permite un prea târziu. Niciodată nu e prea târziu. Niciodată nu e prea mult. Niciodată nu e prea puțin. Niciodată să nu spui că nu mai ai timp. Niciodată să nu spui că nu mai are rost.
Dacă este cineva acolo care are nevoie să audă asta astăzi de la cineva… Să știi că este ok. E ok să fii diferit. E ok să faci lucrurile altfel decât restul. E ok să faci lucrurile în ritmul tău. Nu trebuie să grăbești absolut nimic. Nu trebuie să faci ceva doar pentru că așa consideră oamenii din jurul tău că este potrivit. Nu există la timpul lor, există la timpul tău, iar timpul tău nu este niciodată prea târziu. Timpul tău este exact atunci când trebuie să fie, când ești pregătit fizic, psihic și emoțional. Timpul tău este timpul tău și este perfect.
Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste