Iubirile care nu trebuie să se împlinească, nu se vor împlini niciodată

Uneori nu contează nimic. Nici ceea ce simți, nici ceea ce îți dorești, nici visele, nici speranțele tale. Uneori nu contează. Uneori nu contează că iubești sau că ești iubit. Uneori nu contează ce dai și cât dai, nu contează nici ce primești și cât primești. Uneori nu contează ce, cât și cum. Pentru că iubirile care nu trebuie să se împlinească, nu se vor împlini niciodată.

Poate pentru că nu este momentul potrivit, poate pentru că nu este timpul potrivit, poate pentru că nu este emoția potrivită sau persoana potrivită. Poate pentru că așa este destinul necruțător. Poate pentru că așa trebuia să fie, așa era scris în stelele Universului. Sau poate nu este nici un motiv rațional pe care să îl poată înțelege mintea noastră limitată. Poate totul este o taină pe care probabil nu o vom cuprinde și înțelege niciodată.

Dar niciodată să nu rămâi blocat în timp. Niciodată să nu îți îngheți inima și să spui că nu vei mai iubi niciodată. Niciodată să nu spui că ai greșit pentru că ai iubit persoana nepotrivită. Niciodată să nu spui că a fost totul degeaba. Dragostea nu este niciodată degeaba. Dragostea ori este pentru totdeauna, ori este o lecție. Îmbrățișeaz-o în ambele situații.
Nu îți îngheța sufletul. Nu uita de tine. Iartă! Iartă și uită! Iartă și mergi mai departe! Iubește din nou! Iubește din nou, dar iubește mai înțelept, iubește mai tare, dar iubește cu cap. Dă-ți inima, dar nu îți pierde capul. Nu îți lăsa corpul să îmbătrânească și inima ancorată undeva într-un trecut sumbru. Ia-o de la cineva care nu a făcut-o când trebuia. Ia-o de la cineva care a suferit mai mult pentru că n-a știut să ierte și să uite. Ia-o de la cineva care a înțeles târziu că așa este cel mai bine pentru ea. Ia-o de la cineva care a înțeles târziu că nu poți obliga pe cineva să te iubească. Ia-o de la cineva care și-a împietrit inima de teamă să nu i-o mai frângă nimeni niciodată. Doar că unele lucruri sunt pur și simplu inevitabile, sunt senzații cărora nu te poți opune.

Iubește! Iubește ca și cum ar fi ultima zi. Iubește ca și cum viața ta ar depinde de asta, pentru că așa și este. Iubește și dă-ți sufletul uitării. Iubește și vei fi iubit. Iubește, pentru că acolo unde crezi că se termină un drum, începe altul. Iubește pentru că acolo unde crezi că se termină o poveste, începe alta. Lasă-ți povestea să înceapă. Show must go on!



Autor: S.A.
Sursă foto: Pinterest

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine

De ce nu mai cred în iubire?

Portretul unei inimi realiste